Een avond met Thomas Verbogt

Onlangs verscheen de nieuwe roman van Thomas Verbogt, Als de winter voorbij is. Op donderdagavond 8 oktober is hij te gast in Boekhandel v/h Van Gennep, waar hij wordt geïnterviewd, in gesprek gaat met het publiek en zal voordragen uit zijn nieuwe boek.

Het evenement wordt georganiseerd door Passionate Bulkboek en Boekhandel v/h Van Gennep in Rotterdam, en is het vervolg op een succesvolle avond rond Wim Brands in mei. Deelname is gratis en kan door je aan te melden via info@boekhandelvangennep.nl.

Waar: Boekhandel v/h Van Gennep, Oude Binnenweg 131b, Rotterdam, 010-4330592
Wanneer: donderdag 8 oktober 2015, inloop vanaf 19.00 uur, start 19.30 uur.
Aanmelden: info@boekhandelvangennep.nl 

Over Thomas Verbogt
Thomas Verbogt (1952) debuteerde in 1981 met de verhalenbundel De feestavond. Sindsdien schreef hij vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Met zijn oeuvre groeide ook zijn publiek. Lange tijd was hij een zeer gewaardeerd auteur maar toch relatief onbekend, maar al een paar jaar behoort hij tot ‘de eredivisie van de Nederlandse literatuur’, aldus Pieter Steinz. Waar Verbogt vooral om geprezen wordt is zijn melancholieke en lichte toon en zijn filmische manier van vertellen. Ook met zijn humoristische korte verhalen bindt hij veel lezers aan zich. Thomas Verbogt heeft een dagelijkse column in De Gelderlander, de krant van zijn geboortestreek, en is regelmatig te horen op de VPRO-radio.

Over Als de winter voorbij is
Het kunnen maar een paar seconden zijn die je leven uiteindelijk bepalen. Iemand aankijken of juist niet. Ineens gekust worden op een zomerse dag. Meer hoeft het niet te zijn. Zo vergaat het de hoofdpersoon van deze roman, die jaren leeft met de herinnering aan zo’n moment. Maar de herinnering alleen is niet genoeg. Als de winter voorbij is is een verhaal over schuld en schaamte, en het besef dat we allemaal voorbijgangers zijn die elkaar even aankijken of aanraken. Een verhaal over de vraag waar het nu uiteindelijk om gaat: om de waarheid of de werkelijkheid. Als de winter voorbij is – het is een belofte, het is de hoop op iets nieuws.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s