Geen Daden Maar Woorden Festival

Op 7 en 8 november vindt het Geen Daden Maar Woorden Festival plaats op een geheel nieuwe locatie: het Deliplein op Katendrecht in Rotterdam. Zaterdag van 20:00 tot 00:00 uur, met aansluitend een afterparty, en zondag van 11:00 tot 18:00 uur is er van alles te zien, beleven en horen op verschillende locaties op het plein. In Theater en Kantine Walhalla, Verhalenhuis Belvédère, Café de Ouwehoer, Kopi Soesoe, Kaapse Brouwers, Bosch & De Jong Boekverkopers én op De Nieuwe Luxor Spido Boot kun je genieten van muzikale en literaire acts.

Het programma bestaat uit een mix van jong en gevestigd literair talent waaronder de dit jaar debuterende Lize Spit en Rebekka de Wit. Daarnaast is er muzikaal theater van Rumble in da Jungle, spoken word van de Britse Polar Bear, interviews met auteurs en dichters en muzikaal vermaak door onder andere singer-songwriters Eefje de Visser en Lucas Hamming.

Ook vindt op zaterdagavond de kick-off van Write Now! plaats. Tijdens de kick-off worden oud-winnaars Lize Spit en Mirke Kist geïnterviewd, en zijn er tientallen prijzen te winnen tijdens de grote Write Now! Wall of Fame Quiz.
Naast binnenlands talent is er op het vernieuwde Geen Daden Maar Woorden Festival ook aandacht voor Engelstalig talent:

Karen Hayley is schrijver, dichter, actrice en radio- en televisiepresentator. Ze draagt haar poëzie regelmatig voor, onder andere voor Apples and Snakes. Daarnaast vertegenwoordigt Hayley het Verenigd Koninkrijk op het Poetry International Festival in Rotterdam.

De New Yorkse Erika Meitner debuteerde in 2002 met de bundel Inventory at the All-Night Drugstore en won daarmee de Robert Dana-Anhinga Prize voor poëzie. Meitner’s werk wordt vaak beschreven als gevat en streetwise. Haar laatste bundel, Copia, uit 2014 behandelt het commercialisme en de Amerikaanse consumptiesamenleving.

Ook Lemn Sissay¸ schrijver, dichter, theatermaker én hoofd van de universiteit van Manchester zal aanwezig zijn op Geen Daden Maar Woorden Festival. Zijn werk heeft meerdere prijzen gewonnen. Daarnaast was Lemn de officiële dichter tijdens de Olympische Spelen in Londen in 2012.

De komende weken zullen op Passionate Platform artikelen verschijnen door en over auteurs die optreden tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival, waaronder het eerste hoofdstuk van de nieuwe roman van Maurits de Bruijn, gedichten van Matthew Dickman en een verhaal van Jerry Hormone.

Kijk voor informatie en tickets op de website van GDMW.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s