Verkoop kunstobjecten uit nalatenschap Frans Vogel t.b.v. jonge dichters

Frans Vogel afb. 1A.s. zondag 3 april vindt er een verkoop plaats van kunstobjecten uit de nalatenschap van Frans Vogel, de onlangs op 80-jarige leeftijd overleden dichter en kunstenaar.

Het was Frans Vogels uitdrukkelijke wens om een stichting ter ondersteuning van jonge opkomende dichters op te richten en daaraan zijn bezittingen na te laten. Om aan deze wens gehoor te geven vindt in Galerie Wind op het Noordereiland te Rotterdam een verkoop plaats van kunstobjecten die Frans Vogel naliet. De opbrengst komt volledig ten goede van de stichting die ondertussen in oprichting is. Er zullen werken te koop zijn van o.a. de Rotterdamse kunstenaars Cor Kraat, Ruut Ramseier, Gerrit Lakmaaker, Danny van Walsum, Rinus Blomsteel en Ernst Johne. En natuurlijk enige kunstwerken van Frans zelf, alsmede een kleine selectie boeken en foto’s.

Frans Vogel (1935-2016) was copywriter, fotomodel, columnist, beeldend kunstenaar, provocateur en bon vivant in de Rotterdamse kunstscene. Hij publiceerde sinds de jaren negentig diverse dichtbundels in eigen beheer en deed die zelf in de kroeg van de hand. Victor Vroegindeweij en Jeroen S. Rozendaal maakten in 2005 een documentaire over hem: Te gek moment. Een ruime best-of selectie uit Frans Vogels gedichten werd verzameld in het boek ROTTERDAM (Lebowski Publishers, 2012, samenstelling Erik Brus, Leonor Jonker, Martijn Haas en Oscar van Gelderen). In 2014 verscheen het boek Ken zó in Boijmans – Frans Vogel 80 (Studio Kers) over zijn leven en werk, en werd een gelijknamige expo gehouden in galerie Wind ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag. Eind 2015 werd op de 22e verdieping van de Gemeentekantoren in De Rotterdam op de Kop van Zuid een gedicht van Frans Vogel onthuld: ‘Wat een diepte hè / als je omhoog kijkt.’

Verkoop kunstobjecten uit de nalatenschap van Frans Vogel t.b.v. jonge dichters:
Zondag 3 april tussen 15.00 en 18.00 uur.
Galerie Wind, Prins Hendrikkade 124a (Noordereiland), Rotterdam.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s