Sleutelaar worden – herinneringen van en aan een zwijgende dichter

A.s. vrijdag 15 april verschijnt Sleutelaar worden – herinneringen van en aan een zwijgende dichter van en over Hans Sleutelaar: de dichter, journalist, uitgever, redacteur en copywriter uit Rotterdam die afgelopen najaar 80 jaar is geworden.

Uitnodiging presentatie Sleutelaar wordenIn Sleutelaar worden portretteert Hans Sleutelaar schrijvers en kunstenaars waarmee hij samenwerkte, zoals Johnny van Doorn, Armando, Jan Schoonhoven, C.B. Vaandrager, Jan Cremer, Bob den Uyl, C. Buddingh’, Hans Verhagen, e.a. Ook zijn stukken opgenomen over hoe Sleutelaar als jongen de poëzie ontdekte, kunststroming Nul, de vernieuwende Haagse Postjournalistiek van begin jaren zestig, en een reeks van overdenkingen over de nauwe relatie tussen kunst en realiteit (‘Hoe hoger de graad van realiteit, hoe meer het kunstwerk tegenwoordig is. De kunst verheft de realiteit door die te verhevigen.’).
Hiernaast bevat het boek gastbijdragen van Johnny van Doorn, Wim Brands, Sanneke Van Hassel, Bertram Mourits en Martin Bril (‘wij trokken bij nacht en ontij de binnenstad van Groningen in, gewapend met dikke viltstiften waarmee we op blinde muren, vensterbanken en toiletten de leus noteerden: “Sleutelaar worden”!’). Met fotografie door o.a. Carel van Hees. Samenstelling: Erik Brus. Vormgeving: Pieter Kers. Uitgever: Studio Kers.

De presentatie van het boek is a.s. vrijdag 15 april, boekhandel v/h Van Gennep, Rotterdam, 17.00 uur. Wilfried de Jong houdt een toespraak waarin hij vertelt wat Sleutelaar voor hem betekent, waarna hij het eerste exemplaar van dit boek aan de auteur overhandigt. Hans Sleutelaar signeert vervolgens Sleutelaar worden voor ieder die dit op prijs stelt.


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s