Bizarro sciencefiction schrijfworkshops in WORM te Rotterdam

WORM presenteert op 18 en 19 mei twee gratis schrijfworkshops in Rotterdam die als opmaat dienen voor het sciencefiction festival UBIK in juni. Schrijvers en geïnteresseerden worden uitgenodigd om deel te nemen; resultaten van de workshops zullen tijdens het UBIK festival gepresenteerd worden. Het UBIK Festival vindt plaats tussen 9 en 12 juni en verhoudt zich tot de toekomst door middel van sciencefiction in de literatuur, film, muziek, beeldende kunst en performance art.

18 mei, 14:00 – 18:00 uur: Workshop: Discovering Dystopia – De anti-utopie als bron en instrument om sciencefiction ‘that matters’ te schrijven, door Theo Paijmans

In de workshop wordt met schrijver en sciencefiction-expert Theo Paijmans onderzocht en in praktijk gebracht hoe originele dystopias gecreëerd kunnen worden als backdrop en inspiratiebron, als leidmotief en als brandstof voor een nieuwe stroming verrassende science fiction verhalen, geboren in een wereld waarin een dergelijke toekomst nu eigenlijk al is.

—-

19 mei, 13:00 – 17:00 uur: Workshop: Writing Bizarro Fiction, door Lukas Simonis

Het schrijven van Bizarro-fictie gaat tegen alle natuurlijke krampen van de Nederlander in. Om te beginnen mag men niet over zijn slechte jeugd reppen. Hier houdt het al op voor 99 procent van de aanvankelijk geïnteresseerden in deze workshop… en dan moet men ook nog onrealistische bullshit verzinnen. Dit gaat in tegen alles wat dit land groot (?) gemaakt heeft. “Storytelling, yes” – maar wel om het juiste product te verkopen; geen “storytelling, yes” om maar een beetje ins Blaue Hinein uit te weiden over zuurstokzombies, nazi-lama’s en breinslurpende kokosmakronen. Bizarro is de liefdesbaby van de driehoeksverhouding tussen Surrealisme, een zware kater en Fantasy/SF. Verwacht niet iets te leren in deze workshop… het gaat hier alleen over het afbreken van je literaire persona. We gaan groepsgewijs over hete ratelkolen strompelen, langs de retroslakken van slechte ideeën kruipen en door de krochten van anusslurpende pijprokers bedwateren.

Locatie beide workshops:
WORM, Boomgaardsstraat 71 (om de hoek bij de Witte de Withstraat), Rotterdam.
Toegang is gratis
Aanmelden: gari@worm.org

Meer info:

www.worm.org/home/view/event/56726 (Discovering Dystopia)

www.worm.org/home/view/event/56727 (Writing Bizarro Fiction)


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s