Schrijvenaar en sprekenaar

Beeld: Majda Attalhaoui & Gers!

Derek Otte is van alle markten thuis. Hij schrijft verhalen, bedenkt versjes en is bovendien spoken word artiest. Op zaterdag 24 september staat hij klaar om je tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival omver te blazen met zijn voordrachtkunsten. Passionate Platform stelt hem vast aan je voor:

Otte maakte in samenwerking met het Rotterdamse (online) magazine Gers! in 2015 een videoportret ter nagedachtenis aan het bombardement op Rotterdam – op dat moment vijfenzeventig jaar geleden – dat de historische binnenstad vrijwel volledig wegvaagde.

Otte schreef en sprak de tekst in voor ‘In naam van Rotterdam’, over verhalen die nooit verloren gaan, idealen en dromen. 

Omdat dit bij lange na niet de enige boodschap is die Otte wereldkundig wil maken, richtte hij datzelfde jaar samen met Manu van Kersbergen zijn eigen uitgeverij op. Rorschach wil jong en controversieel talent onder de aandacht brengen.

Omslag RegelgevingZelf publiceerde Otte in 2015 zijn debuutbundel Regelgeving:

Tussen de regels door

ik schreef nooit op de lijntjes

alsof ik ergens wist als kind

dat wat echt telt in ’t leven

tussen de regels door begint

Eerder kwam hij zijn bundel al presenteren bij Mensen Zeggen Dingen; tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival staat hij zowel in Kaapse Brouwers als Kantine Walhalla op de planken! Heb jij je festivalroute nog niet uitgestippeld? Het blokkenschema staat nu online!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s